RI&E plan opstellen

RI&E staat voor Risico Inventarisatie en Evaluatie. In een RI&E plan worden alle risico’s voor de veiligheid en gezondheid voor u en uw werknemers in kaart gebracht. Voorbeelden hiervan zijn het werken met gevaarlijke stoffen, machineveiligheid, verlichting of geluid. Ook wordt er gekeken naar werkdruk en lichamelijke belasting.

Op basis van deze kennis worden maatregelen geformuleerd om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Een dergelijk plan is door de Arbo verplicht gesteld en vormt de basis voor het arbobeleid. Het plan dient altijd actueel te zijn. Dus als u gaat verbouwen, verhuizen of reorganiseren moet het plan altijd herzien worden.

Analyse en plan van aanpak

Operam HR Advies kan u ondersteunen bij het opstellen van uw RI&E plan. Om risico’s te inventariseren zullen wij in gesprek gaan met alle betrokken functionarissen. Daarnaast wordt het hele bedrijfsterrein nagelopen en geanalyseerd. Hiervan wordt een rapport opgesteld met een plan van aanpak om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Onze specialisten kunnen risico’s aanpakken zoals het werken met gevaarlijke stoffen, machines, geluid, lichamelijk belasting en klimaat. Zo wordt het plan van aanpak direct omgezet in acties.

Voordelen

Naast dat een RI&E plan verplicht is, heeft het ook grote voordelen. U krijgt inzicht in alle risico’s op de werkvloer. U wordt zich er meer van bewust en leert er beter op inspelen. Zo verlaagt u het ziekteverzuim en ongevallen, zodat uw productie geoptimaliseerd wordt. Het plan verdient zichzelf snel terug doordat u op veel gebieden kosten bespaart.

Contact

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085-0645166, mobiel op 06-50234441 of vul ons contactformulier in.

RI&E plan opstellen

Neem contact op

65plus in het onderwijs
Curves
Lifemaxx
Holland lift
Pets & Co
Safety lift
TMG
Zaan Expresse
grut en groot
Mooi Parfumerie
MTB
Personality
Primera
Puik
Catawiki_Ton de Wit
W. van der Niet
Rozen & Radijs
Lunchroom Onder Ons
Cafetaria de Steijger
Konijn Houtbwerking
babyplus
HC Glasservice BV.
Paul van Wees interieur
Robers Vastgoedonderhoud
ASR Security & Services
Tandheelkundig centrum Schagen
FHS Flexible Human Services
Rabbel Zandvoort
Add Social
Feestcafe Vièra
Mohrcare
Binck
Cavallaro
C&P
Collectione
Geotech
Tandartspraktijk Raadhuisplein
deitmers
monkey_msr
Vaart
oosteinde
suikerbol_woestehoogte
blush
bot
Gebroeders Boots
MDL Online
ProGym
Skicentrum Hillegom
4u2
706
Meer voor fietsen
Trans fleur
tv dijkzicht
wijkcentrum daalmeer
zeilschool aalsmeer