Eerste hulp verlenen aan kinderen en baby’s

Veel ongevallen met kinderen en baby’s gebeuren thuis of op school. Elk jaar worden er gemiddeld 140.000 kinderen bij de Spoedeisende Hulpafdeling binnen gebracht. Weinig volwassenen weten hoe zij moeten handelen in het geval van nood of een ongeluk. Kinderen zijn jong en zich nog niet bewust van gevaar. Juist daarom gebeuren er veel ongelukken met kinderen en moeten volwassenen hier adequaat op kunnen reageren. Door zo snel en goed mogelijk te reageren bij een ongeval worden letsel en schade zoveel mogelijk beperkt.

Juist handelen bij een ongeval met een kind of baby

Als ouder, leerkracht, gastouder of medewerker van een kinderdagverblijf is het van belang dat u weet hoe u moet handelen bij een ongeval. Daarbij bieden wij bij Operam een workshop Eerste Hulp Aan Kinderen aan. In drie uur leert u welke mogelijke ongevallen er bij kinderen in verschillende leeftijdsgroepen vaak voorkomen. U leert eerste hulp verlenen aan kinderen en weet na deze cursus wat u moet doen bij kleine ongelukjes. Daarnaast leren wij u hoe u moet handelen bij de 7 meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen.

Onderdelen workshop Eerste Hulp Aan Kinderen

Na het volgen van de workshop EHBO aan kinderen kunt u een kind in veiligheid brengen, de toestand van het kind beoordelen en zorgen voor veiligheid. Daarnaast leert u eerste hulp te verlenen bij:

  • Bewusteloosheid
  • Huidwond
  • Brandwond
  • Verslikking
  • Hersenschudding
  • Verstuiking
  • Vergiftiging

Inschrijven voor de workshop

Deelname aan de workshop bedraagt €85,- en draagt bij aan de veiligheid van kinderen. EHBO-cursussen worden in veel gevallen tot wel 100% vergoed door zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten. Bekijk via onderstaande links of uw zorgverzekeraar de cursus vergoed:

Wij bieden de workshop Eerste Hulp Aan Kinderen op diverse locaties aan. Klik hier om alle data te bekijken en u in te schrijven. Voor meer informatie kunt u bellen naar 085 – 0645166 of het contactformulier invullen.

Terug naar overzicht
Eerste hulp verlenen aan kinderen en baby’s

Neem contact op

Inschrijven nieuwsbrief

65plus in het onderwijs
Curves
Lifemaxx
Holland lift
Pets & Co
Safety lift
TMG
Zaan Expresse
grut en groot
Mooi Parfumerie
MTB
Personality
Primera
Puik
Catawiki_Ton de Wit
W. van der Niet
Rozen & Radijs
Lunchroom Onder Ons
Cafetaria de Steijger
Konijn Houtbwerking
babyplus
HC Glasservice BV.
Paul van Wees interieur
Robers Vastgoedonderhoud
ASR Security & Services
Tandheelkundig centrum Schagen
FHS Flexible Human Services
Rabbel Zandvoort
Add Social
Feestcafe Vièra
Mohrcare
Binck
Cavallaro
C&P
Collectione
Geotech
Tandartspraktijk Raadhuisplein
deitmers
monkey_msr
Vaart
oosteinde
suikerbol_woestehoogte
blush
bot
Gebroeders Boots
MDL Online
ProGym
Skicentrum Hillegom
4u2
706
Meer voor fietsen
Trans fleur
tv dijkzicht
wijkcentrum daalmeer
zeilschool aalsmeer