Neem contact op 0615 50 72 52

Veilig werken met de VCA cursussen van Operam Opleidingen!

Het inschatten van risico’s en gevaarlijke situaties is niet altijd even eenvoudig! Daarom is het van groot belang dat u kennis heeft van VCA als er gevaarlijke werkzaamheden zijn in een risicovolle omgeving. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Bent u werkzaam in de bouw, haven, petrochemie of voor de overheid dan bent u verplicht VCA Basis gecertificeerd te zijn. Voor leidinggevenden, zzp’ers en intercedenten in de uitzendbranche bieden wij de opleidingen VCA VOL en VCA VIL-VCU. Met de VCA cursussen van Operam Opleidingen kan iedereen veilig aan het werk.

Goede opleidingen tegen scherpe prijzen

Operam Opleidingen biedt VCA cursussen aan tegen zeer scherpe prijzen. U wordt praktijkgericht, deskundig en snel opgeleid. Het examen, een erkend certificaat en een pas zitten bij de cursus VCA inbegrepen, u heeft geen onverwachte extra kosten. Tijdens de opleiding wordt u bovendien voorzien van lunch, koffie en thee, dus u hoeft er zelf alleen maar voor te zorgen er te zijn. Het is ook mogelijk alleen een examen te doen om een certificaat te verlengen. De VCA opleidingen worden zowel particulier als incompany aangeboden.

Wat leer je?

In de opleidingen VCA van Operam Opleidingen leert u alles over veilig en verantwoord werken binnen relevante wet- en regelgeving. Door middel van praktijksituaties met o.a. elektriciteit, gevaarlijke stoffen, brand, machines en werken op hoogte of afgesloten ruimtes wordt uitgebreid ingegaan op het signaleren van en handelen in gevaarlijke situaties en ongevallen.

De opleiding VCA VOL bevat dezelfde lesstof als VCA Basis, maar wordt met extra lesmateriaal aangevuld specifiek gericht op leidinggevenden of zzp’ers. U leert hoe u tool box-vergaderingen kunt organiseren en hoe u bedrijfsnoodplannen in werking moet stellen wanneer er iets gebeurt.

De cursus VCA VIL-VCU is er speciaal voor intercedenten werkzaam in de uitzendbranche. Er wordt ingegaan op welke veiligheidseisen er aan uitzendkrachten worden gesteld en welke risico’s aan bepaalde werkzaamheden zitten. Ook leert u VG-documenten correct te interpreteren en hoe en welke procedures u moet volgen. Bovendien leert u relevante wet- en regelgeving toepassen en leert u welke verantwoordelijkheden inlener, uitzendbureau en uitzendkracht hebben ten opzichte van elkaar.

Code 95

Als vrachtwagenchauffeur werkzaam in de EU en wilt u uw Code 95 verlengen? Dat kan met de cursussen VCA van Operam Opleidingen. Deze VCA cursussen tellen namelijk mee voor uw Code 95. Code 95 is 5 jaar geldig en kan verlengd worden door opleidingen te volgen. Code 95 is opgesteld omdat goed opgeleide chauffeurs voor meer veiligheid op de weg zorgen. Bovendien zijn ze productiever omdat ze breder opgeleid en dus breder inzetbaar zijn.

Cursus volgen in je eigen tijd of taal

Wilt u de cursus VCA liever in uw eigen tijd volgen? Dat kan! Wij bieden een E-learning variant van deze opleiding met toegang tot onze leeromgeving en een E-book. Wanneer u er klaar voor bent het examen af te leggen, neemt u contact met ons op voor een afspraak. Eventueel kunnen de cursussen VCA ook in een andere taal gevolgd worden. De kosten kunnen hoger zijn, neem voor meer informatie contact op!

Hoe lang duurt een cursus en wat kost het?

Alle VCA cursussen kan al met één dag voltooid zijn. Kosten van de cursus VCA Basis bedragen €180,-. Dit is inclusief een gratis E-book. Als u liever een papieren versie van het boek wilt, dan kan dat. Deze kunt u er voor €25,- los bij bestellen. Dit geldt ook voor de cursussen VCA VOL en VCA VIL-VCU. Deze opleidingen volgt u al voor €190,-. Als u de opleidingen voldoende afrondt, is er een certificaat met een pas van Operam Opleidingen.

Inschrijven of meer weten?

U kunt zich voor een deel van de VCA opleidingen direct hier inschrijven. Neem contact met ons op als u een VCA cursus wilt volgen in een andere taal of de E-learning cursus wilt volgen! Heeft u andere vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Schroom niet en neem contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085-0645166 of vul ons contactformulier in.

Neem contact op

Contact

Trainingscentrum Crescendo
Neutronweg 1
1627 LG Hoorn

KvK: 64730646

0615 50 72 52


Contact